www.samajalive.in
Tuesday, December 9, 2025
15.1 C
Bhubaneswar

ଜାଣନ୍ତୁ, ଗର୍ଭବତୀ ମହିଳା ଘିଅ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ କି ନୁହେଁ

ଘିଅରେ ଓମେଗା ୯ ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ, ଓମେଗା ୩ ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ, ଭିଟାମିନ, ମିନେରାଲ୍ସ, ଆଣ୍ଟି-ଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଇତ୍ୟାଦି ରହିଛି। ଏହା ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଲାଭକାରୀ ଅଟେ। ଏହାସହ ଘିଅ ଶରୀରର ଅନେକ ଆବଶ୍ୟକ ତତ୍ତ୍ବକୁ ପୂରଣ କରିଥାଏ।

ଗର୍ଭାବସ୍ଥା ସମୟରେ ଘିଅକୁ ସୀମିତ ମାତ୍ରାରେ ଖାଇବା ଉଚିତ। ଏହି ସମୟରେ ଆବଶ୍ୟକତା ଠାରୁ ଅଧିକ ଘିଅ ଖାଇବା ଦ୍ବାରା ଗର୍ଭସ୍ଥ ଶିଶୁ ଉପରେ ଖରାପ ପ୍ରଭାବ ପଡିଥାଏ। ମହିଳାମାନେ ମୋଟା ହେବାର ସମ୍ଭାବନା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥାଏ। ଏହାଦ୍ବାରା ଶିଶୁ ଜନ୍ମ ବେଳେ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚି ଥାଏ। ଗର୍ଭବତୀ ମହିଳାମାନେ ଗର୍ଭାବସ୍ଥା ସମୟରେ କମ୍‌ ଶାରୀରିକ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥାଆନ୍ତି ଯାହାଦ୍ବାରା ସେମାନଙ୍କ ଓଜନ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ ହେବାର ସମ୍ଭାବନା କମ୍‌ ହୋଇଥାଏ। ତେଣୁ ଗର୍ଭାବସ୍ଥା ବେଳେ କମ୍‌ ପରିମାଣର ଘିଅ ଖାଇବା ଉଚିତ୍।

- Advertisement -

କିନ୍ତୁ ଗର୍ଭବତୀ ମହିଳାମାନେ ଘିଅ ଖାଇବା ଦ୍ବାରା ଶିଶୁର ଶାରୀରିକ ବିକାଶ ଠିକ ଭାବେ ହୋଇଥାଏ। ଏହାସହ ଶିଶୁ ସୁସ୍ଥ ରହିଥାଏ। ତେଣୁ ଗର୍ଭାବସ୍ଥା ବେଳେ ମହିଳାମାନେ ଦିନକୁ ୫୦ଗ୍ରାମ୍‌ ଘିଅ ଖାଇବା ଉଚିତ। ଏହାଠାରୁ ଅଧିକ ଘିଅ ଖାଇବା ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ପକ୍ଷେ ହାନିକାରକ ଅଟେ।

ଘିଅ ଖାଇବାର ଲାଭ :

ପେଟର ସମସ୍ୟା ଯଥା – କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ, ଏସିଡିଟିରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ।

ମାନସିକ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟାବସ୍ଥା ମଜଭୁତ ରହିଥାଏ।

ପାଚନ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥାଏ।

ପିଲାଙ୍କର ମାନସିକ ଓ ଶାରୀରିକ ବୃଦ୍ଧି ହୋଇଥାଏ।

ଏକାଗ୍ରତା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥାଏ।

Hot this week

ଅତିରିକ୍ତ ବ୍ୟୟ ମଞ୍ଜୁରୀ ବିଲ୍  ବିଧାନସଭାରେ ପାରିତ

 ଭୁବନେଶ୍ୱର - ରାଜ୍ୟର ଅତିରିକ୍ତ ବ୍ୟୟ ମଞ୍ଜୁରୀ ବିଲ୍  ବିଧାନସଭାରେ ପାରିତ...

ସମ୍ବଲପୁର ସାମ୍ବାଦିକମାନଙ୍କ ପାଇଁ କଳା ବର୍ଷ ସାଜିଛି ୨୦୨୫-ପ୍ରାଣ ହରାଇଲେଣି ୩ ଜଣ ଯୁବ ସାମ୍ବାଦିକ

ସମ୍ବଲପୁର : ସୋମବାର ଏକ ମର୍ମଦୁନ୍ତ ସଡକ ଦୁର୍ଘଟଣାରେ ରେଢ଼ାଖୋଲର କାର୍ଯ୍ୟରତ...

ବିଜିୟୁ ପକ୍ଷରୁ ୮ମ ସମାବର୍ତ୍ତନ ଉତ୍ସବ ପାଳିତ

ଭୁବନେଶ୍ୱର: ବିର୍ଲା ଗ୍ଲୋବାଲ ୟୁନିଭରସିଟି (ବିଜିୟୁ) ପକ୍ଷରୁ ଏହାର ୮ମ ସମାବର୍ତ୍ତନ...

ରାଜ୍ୟସ୍ତରୀୟ ବାହୁକୁସ୍ତି ପ୍ରତିଯୋଗିତା: କଟକର ଚନ୍ଦନ, ଆଦିତ୍ୟ ଚମ୍ପିଆନ

ଆଠଗଡ: ଆଠଗଡ ବାହୁକୁସ୍ତି ଆସୋସିଏସନ ଆନୁକୂଲ୍ୟରେ ସ୍ଥାନୀୟ ବିଜୁ ପଟ୍ଟନାୟକ କଲ୍ୟାଣ...

Related Articles

Popular Categories