ମକା ଚଟ୍ପଟି
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ
ସିଝା ମକା – ୧କପ
ଟମାଟୋ – ଅଳ୍ପ (କଟା ଯାଇଥିବା)
ଲେମ୍ବୁ ଖଣ୍ଡ – ଗୋଟିଏ
ଜହ୍ନି – କଟା ହୋଇଥିବା ( ଅଳ୍ପ)
ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ଛଣା ସେଉ – ୨ ଚାମଚ
ଲାଲ ସିମଲା ଲଙ୍କା – ଅଳ୍ପ (କଟା ହୋଇଥିବା)
ଧନିଆପତ୍ର (କଟା ହୋଇଥିବା)- ୨ ଚାମଚ
ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ମଞ୍ଜି – ଅଳ୍ପ
ବଟର – ୧ ଚାମଚ
ମିଓନିଜ୍ – ୨ ଚାମଚ
ଲୁଣ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ
ପ୍ରଥମେ ଗ୍ୟାସରେ ଏକ ପାତ୍ରରେ ବଟର ପକାନ୍ତୁ। ଏବେ ଏଥିରେ ଜହ୍ନି ଓ ଲାଲ ସିମଲା ଲଙ୍କା ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ୧ ମିନିଟ୍ ଯାଏଁ ଭାଜନ୍ତୁ। ଏବେ ଏଥିରେ ମକା ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ,ଲଙ୍କା ମଞ୍ଜି ଓ ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏହାକୁ ଏକ ପ୍ଲେଟକୁ କାଢନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ଛୋଟ ଛୋଟ କଟା ଯାଇଥିବା ଟମାଟୋ, ଲେମ୍ବୁ, ଧନିଆପତ୍ର, ସେଉ, ମିଓନିଜ ପକାଇ ସଜାନ୍ତୁ। ଏହାକୁ ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ମଜା ନିଅନ୍ତୁ।
Comments are closed.