www.samajalive.in
Monday, December 8, 2025
27.1 C
Bhubaneswar

କାଠ ରୋଷେଇ ସାମଗ୍ରୀକୁ ଚମକାଇବାର ଉପାୟ

ରୋଷେଇ ସମୟରେ କେତେଜଣ କାଠର ଖଡ଼ିକା, ଚାମଚ ଇତ୍ୟାଦି ବ୍ୟବହାର କରିଥାନ୍ତି। ଦକ୍ଷିଣ ଭାରତରେ କାଠ ରୋଷେଇ ସାମଗ୍ରୀର ବହୁଳ ବ୍ୟବହାର ଦେଖାଯାଏ। କାଠି ଖଡ଼ିକାରେ ରନ୍ଧା ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଶରୀର ପାଇଁ ଭଲ। ଏସବୁ କାଠ ରୋଷେଇ ସାମଗ୍ରୀକୁ ଭଲରେ ସଫା ନ କଲେ ଶୀଘ୍ର ଖରାପ ହୁଏ। ଗୃହିଣୀମାନେ କେତୋଟି ଟିପ୍ସ ଜାଣିରଖିବା ଉଚିତ।
– ପାଣି ଗରମ କରି ସେଥିରେ ଲୁଣ ୨ଚାମଚ ପକାଇବେ। କାଠ ଚାମଚ ଓ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ କାଠ ସାମଗ୍ରୀ ସେହି ପାଣିରେ ପକାଇ ୨୦ ମିନିଟ୍ ଛାଡ଼ିଦେବେ। ପରେ ଭଲରେ ଧୋଇ ଖରାରେ ଶୁଖାଇବେ। ଶୁଖିବା ପରେ ପୋଛି ରଖନ୍ତୁ।
– କାଠ ଖଡ଼ିକାକୁ ସଫା କରିବା ପାଇଁ ବେକିଂ ସୋଡା ଓ ଲେମ୍ବୁ ସମ ପରିମାଣରେ ନେଇ ପୋଛିନେବେ। ନିୟମିତ ଏହିପରି କଲେ କାଠ ସାମଗ୍ରୀ ଖରାପ ହୁଏନାହିଁ।
– ସେସବୁ ବାସନକୁ ଭିନେଗାର ପାଣିରେ ଧୋଇଲେ ମଧ୍ୟ ତାହା ଚମକିଉଠେ। ଏକ କପଡ଼ାକୁ ଭିନେଗାର ମିଶା ପାଣିରେ ଓଦା କରି କାଠ ସାମଗ୍ରୀକୁ ପୋଛି ରଖିବା ଭଲ।
– ଲେମ୍ବୁ ରସକୁ ଗରମପାଣିରେ ଧୋଇ ସେଥିରେ କାଠ ରୋଷେଇ ସାମଗ୍ରୀ ଧୋଇଲେ ଦୁର୍ଗନ୍ଧ ଦୂର ହେବା ସହ ତେଲଚିକିଟା ମଧ୍ୟ ଛାଡ଼ିଯାଏ।

Hot this week

ଗାଁ କଳିରୁ ପୋଡାଜଳା , ମେଳି, ଉତ୍ତେଜନା : ଏମଭି-୨୬ ଗାଁରେ ପୁଲିସ ଛାଉଣୀ

ମାଲକାନଗିରି: ମାଲକାନଗିରି ଜିଲ୍ଲା କୋରୁକୋଣ୍ଡା ବ୍ଲକ ମାରିୱାଡ଼ା ପଞ୍ଚାୟତ ଅନ୍ତର୍ଗତ ରାଖେଲଗୁଡ଼ା...

ଗୋପାଳପୁର ଗଣଦୁଷ୍କର୍ମ ମାମଲା: ୫ ଅଭିଯୁକ୍ତଙ୍କ ନାଁରେ ଚାର୍ଜଫ୍ରେମ

ସମାଜଲାଇଭ ଡେସ୍କ: ଗୋପାଳପୁର ଗଣଦୁଷ୍କର୍ମ ମାମଲାରେ ଗିରଫ ହୋଇଥିବା ୧୦ ଅଭିଯୁକ୍ତଙ୍କ...

ଯାତ୍ରୀଙ୍କୁ ୪୫୦୦ ଲଗେଜ ହସ୍ତାନ୍ତର କଲା ଇଣ୍ଡିଗୋ

ସମାଜଲାଇଭ ଡେସ୍କ: ଇଣ୍ଡିଗୋ ବିମାନ ଉଡ଼ାଣ ବାତିଲ ଯୋଗୁ ହଜାର ହଜାର...

ମୃତଦେହ ରଖି ରାସ୍ତାରେ ବିକ୍ଷୋଭ କଲେ ଜେଲ୍‌ ଦଣ୍ଡ

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ: ଏଣିକି ମୃତଦେହ ରଖି ରାସ୍ତାରେ ବିକ୍ଷୋଭ କଲେ ୫ ବର୍ଷ...

ରାଜ୍ୟର ସବୁ କ୍ଲବ, ପବ୍‌ରେ ଯାଞ୍ଚ ହେବ ଅଗ୍ନି ନିରାପତ୍ତା

ସମାଜଲାଇଭ ଡେସ୍କ: ଗୋଆ ନାଇଟ୍‌ କ୍ଲବ ଅଗ୍ନିକାଣ୍ଡରେ ୨୫ ଜଣଙ୍କ ପ୍ରାଣହାନୀ...

Related Articles

Popular Categories