ଖାଦ୍ୟ ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ମତରେ, ଅଣ୍ଡା ଏକ ସୁପରଫୁଡ୍ ଅଟେ। ପ୍ରୋଟିନ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ଓମେଗା ଥ୍ରୀ ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍ ଭରପୂର ଥିବା ଅଣ୍ଡା ନିୟମିତ ଖାଇବା ଉଚିତ। କର୍ମଜୀବୀ ମହିଳାମାନେ ସପ୍ତାହକୁ ଅନ୍ତତଃ ୨ଥର ଅଣ୍ଡା ଖାଇଲେ ସେମାନଙ୍କୁ ଶକ୍ତି ମିଳିଥାଏ।
-ପ୍ରସବ ପରେ ମହିଳାମାନେ ନିୟମିତ ଭାବେ ଅଣ୍ଡା ଖାଇବା ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଉପକାରୀ। ଏଥିରେ ଓମେଗା ଥ୍ରୀ ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍ ହାଡ଼ ଓ ଦାନ୍ତ ମଜବୁତ୍ କରିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ।
-ଓଜନ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା ନିମନ୍ତେ ଅଣ୍ଡାକୁ ନିୟମିତ ସକାଳ ଜଳଖିଆରେ ଖାଇବା ଲାଭଦାୟକ।
-ଏବର ମହିଳାମାନେ ଖୁବ୍ ଶୀଘ୍ର ସାମାନ୍ୟ କଥାରେ ଚିନ୍ତିତ ହୋଇଯାଉଛନ୍ତି। ସେମାନଙ୍କର ଏହି ଚିନ୍ତା ଓ ଟେନସନରୁ ମୁକ୍ତି ନିମନ୍ତେ ଅଣ୍ଡା ଏକ ସର୍ବୋତ୍ତମ ଖାଦ୍ୟ। ଏଥିରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ୍ ବି-୧୨ ମାନସିକ ଚାପ କମ୍ କରିଥାଏ।
-ତ୍ବଚା ଓ କେଶ ନିମନ୍ତେ ମଧ୍ୟ ଅଣ୍ଡା ବେଶ୍ ଉତ୍ତମ ଖୋରାକ୍ ଯୋଗାଇଥାଏ।
-ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାର ତତ୍ତ୍ବରେ ଭରପୂର ଅଣ୍ଡାକୁ ମହିଳାମାନେ ସକାଳ ଜଳଖିଆ ସମୟରେ ହିଁ ଖାଇବା ଉଚିତ।



