www.samajalive.in
Monday, December 8, 2025
20.1 C
Bhubaneswar

କାଠ ରୋଷେଇ ସାମଗ୍ରୀକୁ ଚମକାଇବାର ଉପାୟ

ରୋଷେଇ ସମୟରେ କେତେଜଣ କାଠର ଖଡ଼ିକା, ଚାମଚ ଇତ୍ୟାଦି ବ୍ୟବହାର କରିଥାନ୍ତି। ଦକ୍ଷିଣ ଭାରତରେ କାଠ ରୋଷେଇ ସାମଗ୍ରୀର ବହୁଳ ବ୍ୟବହାର ଦେଖାଯାଏ। କାଠି ଖଡ଼ିକାରେ ରନ୍ଧା ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଶରୀର ପାଇଁ ଭଲ। ଏସବୁ କାଠ ରୋଷେଇ ସାମଗ୍ରୀକୁ ଭଲରେ ସଫା ନ କଲେ ଶୀଘ୍ର ଖରାପ ହୁଏ। ଗୃହିଣୀମାନେ କେତୋଟି ଟିପ୍ସ ଜାଣିରଖିବା ଉଚିତ।
– ପାଣି ଗରମ କରି ସେଥିରେ ଲୁଣ ୨ଚାମଚ ପକାଇବେ। କାଠ ଚାମଚ ଓ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ କାଠ ସାମଗ୍ରୀ ସେହି ପାଣିରେ ପକାଇ ୨୦ ମିନିଟ୍ ଛାଡ଼ିଦେବେ। ପରେ ଭଲରେ ଧୋଇ ଖରାରେ ଶୁଖାଇବେ। ଶୁଖିବା ପରେ ପୋଛି ରଖନ୍ତୁ।
– କାଠ ଖଡ଼ିକାକୁ ସଫା କରିବା ପାଇଁ ବେକିଂ ସୋଡା ଓ ଲେମ୍ବୁ ସମ ପରିମାଣରେ ନେଇ ପୋଛିନେବେ। ନିୟମିତ ଏହିପରି କଲେ କାଠ ସାମଗ୍ରୀ ଖରାପ ହୁଏନାହିଁ।
– ସେସବୁ ବାସନକୁ ଭିନେଗାର ପାଣିରେ ଧୋଇଲେ ମଧ୍ୟ ତାହା ଚମକିଉଠେ। ଏକ କପଡ଼ାକୁ ଭିନେଗାର ମିଶା ପାଣିରେ ଓଦା କରି କାଠ ସାମଗ୍ରୀକୁ ପୋଛି ରଖିବା ଭଲ।
– ଲେମ୍ବୁ ରସକୁ ଗରମପାଣିରେ ଧୋଇ ସେଥିରେ କାଠ ରୋଷେଇ ସାମଗ୍ରୀ ଧୋଇଲେ ଦୁର୍ଗନ୍ଧ ଦୂର ହେବା ସହ ତେଲଚିକିଟା ମଧ୍ୟ ଛାଡ଼ିଯାଏ।

Hot this week

ଋଷିକୂଲ୍ୟା ଅଞ୍ଚଳରେ ଅତିଥି ଧ୍ରୂବହଂସ

ଗଞ୍ଜାମ: ଶୀତର ଆଗମନରେ  ଋଷିକୁଲ୍ୟା ନଦୀ ମୁହାଣ ଅଞ୍ଚଳରେ ବିଦେଶୀ  ଅତିଥି...

ଟ୍ରେଲର ଧକ୍କାରେ ୩ ଗୁରୁତର

ଭବାନୀପାଟଣା: କୋକସରା ଥାନା ଅନ୍ତର୍ଗତ ଚିଲିଗୁଡା ବସଷ୍ଟାଣ୍ଡ ବୁଲାଣିରେ ସୋମବାର ଏକ...

ପଞ୍ଜାବରେ ‘ସୁଟକେସ’ ରାଜନୀତି: ନଭଜୋତ କୌର ସିଦ୍ଧୁ କଂଗ୍ରେସରୁ ନିଲମ୍ବିତ

ସମାଜଲାଇଭ ଡେସ୍କ: ପଞ୍ଜାବ କଂଗ୍ରେସରେ ରାଜନୀତି ସରଗରମ ହୋଇଛି। ବରିଷ୍ଠ ନେତ୍ରୀ...

ସୁନା ବିସ୍କୁଟ୍ ଲୋଭ ଦେଖାଇ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କଠାରୁ ୪ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କା ଠକେଇ, ୬ ଗିରଫ

ନୀଳଗିରି: ସୁନା ବିସ୍କୁଟ୍ ପ୍ରଲୋଭନ ଦେଖାଇ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କଠାରୁ ୪ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କା...

Related Articles

Popular Categories