କଦଳୀ ଚୋପାର କରାମତି
କଞ୍ଚା ଓ ପାଚିଲା କଦଳୀ ଉଭୟ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଭଲ। ଶରୀରକୁ ଶକ୍ତି ଯୋଗାଉଥିବା କଦଳୀ ଯେପରି ହିତକାରୀ, ଏହାର ଚୋପା ମଧ୍ୟ ବିଭିନ୍ନ କାମରେ ଆସେ। ଏବେଠାରୁ କଦଳୀ ଚୋପାକୁ ନ ଫିଙ୍ଗି ରୋଷେଇ ଘରେ ରଖନ୍ତୁ।
– ଛାତ ଉପରେ କିମ୍ବା ବାଲକୋନିରେ ଲଗାଇଥିବା କୁଣ୍ଡ ଗଛରେ କଦଳୀ ଚୋପା ଖାଦ ପରି କାମ କରେ। କିଛିଦିନ ଖରାରେ ଶୁଖାଇ ନଚେତ୍ ସେହିପରି ଚୋପାକୁ କୁଣ୍ଡରେ ରଖିଦେବେ। ଦେଖିବେ, ଆପଣଙ୍କ ଛୋଟ କୁଣ୍ଡରେ ମାସ କେଇଟାରେ ଫୁଲ ଭର୍ତ୍ତି ହୋଇଯିବ।
– ଉଭୟ ପାଚିଲା, କଞ୍ଚା କଦଳୀ ଚୋପାକୁ ରଖି ସେସବୁକୁ ଫୁଟା ପାଣିରେ ପକାନ୍ତୁ। ଭଲରେ ଫୁଟିବା ପରେ ସେଇ ପାଣିକୁ ଗଛରେ ଦେଲେ, ଦେଖିବେ ଗଛ ଭଲରେ ବଢ଼ିବା ସହ ଶୀଘ୍ର ଫୁଲ ଧରିବ।
– ପୋଟାସିୟମ୍, ଫସ୍ଫରସ୍ ଭରପୂର କଦଳୀ ଚୋପା ଗଛପତ୍ରରୁ ପୋକଜୋକ ମଧ୍ୟ ଦୂରେଇ ରଖେ। କଦଳୀଚୋପାକୁ କିଛିଦିନ ଭିନେଗାର୍ରେ ଭିଜାଇ ରଖିବେ, କିଛିଦିନ ପରେ ସେହି ମିଶ୍ରଣକୁ ଛୋଟ ମଗ୍ରେ ନେଇ ବଗିଚାରେ ରଖନ୍ତୁ। ଦେଖିବେ, ଏହି ବାସ୍ନାରେ ଦିନ କେଇଟାରେ ଗଛରୁ ପୋକଜୋକ ଦୂରେଇଯିବେ।
Comments are closed.