www.samajalive.in
Sunday, December 7, 2025
26.1 C
Bhubaneswar

ରାବିଡି ପରଟା

ପ୍ରତିଦିନ ଆପଣ ଅନେକ ପ୍ରକାରର ପରଟା ଖାଇ ଥାଆନ୍ତି। କିନ୍ତୁ ରାବିଡିର ପରଟା ଖାଇବାର ସ୍ବାଦ ଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର ଅଟେ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ରାବିଡି ପରଟା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାର ପ୍ରଣାଳୀ ..

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ :

- Advertisement -

ଗହମ ଅଟା – ୫୦୦ଗ୍ରାମ

କ୍ଷୀର – ୧ ଲିଟର

ଚିନି – ୫୦୦ ଗ୍ରାମ

ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ – ଏକ ଛୋଟ ଚାମଚ

ବାଦାମ – ୧୦ଟି (କଟା ହୋଇଥିବା)

କେସର – ୫ ରୁ ୭ଟି

ପେସ୍ତା – ୧୦ଟି (କଟା ହୋଇଥିବା)

କାଜୁ – ୧୦ଟି (କଟା ହୋଇଥିବା)

ନଡିଆ କୋରା – ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ

ଘିଅ – ଅଧ ଲିଟର

ପାଣି

ପ୍ରସ୍ତୁତ ପ୍ରଣାଳୀ :

ପ୍ରଥମେ ଗ୍ୟାସ ଲଗାଇ ଏକ କଡେଇ ବସାନ୍ତୁ। କଡେଇ ଗରମ ହେବା ପରେ ସେଥିରେ କ୍ଷୀର ବସାଇ ଫୁଟାନ୍ତୁ। କ୍ଷୀର ବହଳିଆ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଫୁଟାନ୍ତୁ। କ୍ଷୀର ବହଳିଆ ହୋଇଯିବା ପରେ ସେଥିରେ ଚିନି ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ତାପରେ କ୍ଷୀରରେ ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ, ବାଦାମ, ପେସ୍ତା, କାଜୁ ଓ କେସର ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ମିଶାଇ କିଛି ସମୟ ଫୁଟାନ୍ତୁ। ତାପରେ କ୍ଷୀର ମଲେଇ ପରି ହୋଇଗଲେ ଗ୍ୟାସରୁ ଓହ୍ଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ରାବିଡିକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ କାଢି ଫ୍ରିଜରେ ଥଣ୍ଡା ପାଇଁ ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ।

ତାପରେ ଗ୍ୟାସରେ ଅନ୍ୟ କଡେଇ ବସାଇ ଘିଅ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଅଟାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ତାପରେ ଫ୍ରିଜରୁ ରାବିଡି ବାହାର କରି ରଖନ୍ତୁ। ଅଟାକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ ବଲ ଆକୃତିର କରନ୍ତୁ। ସେହି ବଲକୁ ପରଟା ଆକୃତିର ବେଲି ଦିଅନ୍ତୁ। ଗୋଟିଏ ପରଟାକୁ ନେଇ ତା ଉପରେ ରାବିଡିକୁ ରଖନ୍ତୁ। ରାବିଡି ରଖି ସେହି ପରଟା ଉପରେ ଅନ୍ୟ ଏକ ପରଟା ରଖି ତାର ଚାରି ପାର୍ଶ୍ବକୁ ଭଲ ଭାବେ ମୋଡି ଦିଅନ୍ତୁ। ପରଟାକୁ ତେଲରେ ଭଲ ଭାବେ ଛାଣି ଦିଅନ୍ତୁ। ତାପରେ ତାକୁ ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ରଖନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କ ରାବିଡି ପରଟା।

ଏହାକୁ ଆପଣ ମଝିରୁ କାଟି ଖାଇ ପାରିବେ।

 

Hot this week

ଭୁବନେଶ୍ଵରରେ ଦୁଇ ଦଳର ଖେଳାଳି: ରାତିରେ ଆସିବେ ଗିଲ, ସୂର୍ଯ୍ୟକୁମାର

ସମାଜଲାଇଭ ଡେସ୍କ: ବାରବାଟୀ ଟି-୨୦ ମ୍ୟାଚ ପାଇଁ ଉଭୟ ଭାରତ ଏବମଂ...

ବାରବାଟୀ ମ୍ୟାଚ ଦେଖିବେ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ, କାଲିଠୁ ନେଟ୍‌ ପ୍ରାକ୍ଟିସ

ସମାଜଲାଇଭ ଡେସ୍କ: ଆସନ୍ତା ୯ ତାରିଖରେ କଟକ ବାରବାଟୀ ଷ୍ଟାଡିଅମରେ ଭାରତ...

ଘଟଗାଁରେ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ: ‘ମା’ ତାରିଣୀ ପୀଠ ସମନ୍ବିତ ବିକାଶ ପ୍ରକଳ୍ପ’ର କଲେ ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ

କେନ୍ଦୁଝର: ଆଜି କେନ୍ଦୁଝର ଜିଲ୍ଲା ଗସ୍ତ କରିଛନ୍ତି ଓଡ଼ିଶାର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ମୋହନ...

ଭୁବନେଶ୍ୱରରେ ବୁମରା

ସମାଜ ଲାଇଭ ଡ଼େସ୍କ : ଭୁବନେଶ୍ୱରେ ପହଞ୍ଚିଲେ ଭାରତୀୟ କ୍ରିକେଟ ଦଳର...

ଆବଶ୍ୟକ ହେଲେ ପୀଡିତାଙ୍କୁ ଏୟାରଲିଫ୍ଟ କରାଯିବ : ମନ୍ତ୍ରୀ

ସୁନ୍ଦରଗଡ଼: ସୁନ୍ଦରଗଡ଼ ଜିଲା ରାଜଗାଙ୍ଗପୁର ଥାନା ଲାଞ୍ଜିବେର୍ନା ଅଞ୍ଚଳର କଲେଜ ଛାତ୍ରୀ...

Related Articles

Popular Categories