www.samajalive.in
Sunday, December 7, 2025
14.1 C
Bhubaneswar

ଚିକେନ୍‌ ମଷ୍ଟାର୍ଡ ମସଲା

ସାମଗ୍ରୀ: ଚିକେନ୍‍ ୫୦୦ ଗ୍ରାମ୍‍ (ଛୋଟ ଛୋଟ ପିସ୍‍ କଟା ହୋଇଥିବ), ପିଆଜ ୨ଟି ( କଟା ହୋଇଥିବ), ଲମ୍ବ ଭାବେ କଟା ହୋଇଥିବା ୪ଟି କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ସୋରିଷ ୨ ଚାମଚ, ରସୁଣ ୧ଟା, ଅଦା ୧ ଖଣ୍ଡ, ଭୃଷଙ୍ଗ ପତ୍ର ୧ ଡ଼େମ୍ଫ, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ୧ ଚାମଚ, ଗୋଟା ଲବଙ୍ଗ ୬ଟା, ସୋରିଷ ତେଲ ୪ ଚାମଚ, ଭିନେଗାର ୪ ଚାମଚ।

ପ୍ରଣାଳୀ: ରସୁଣ, ଅଦା, ସୋରିଷ, ଭୃଷଙ୍ଗପତ୍ରକୁ ଭିନେଗାର ଦେଇ ଏକାଠି ଚିକ୍କଣ କରି ବାଟନ୍ତୁ। ଚିକେନ୍‍କୁ ବଟା ମସଲା ଓ ଲୁଣରେ ଗୋଳେଇ ୨ ଘଣ୍ଟା ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏଥର କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଲବଙ୍ଗ ଫୁଟାନ୍ତୁ। ସେଥିରେ କଟା ପିଆଜ, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ପକାଇ ଲାଲ୍‍ ହେବା ପର୍ୟ୍ୟନ୍ତ ଭାଜନ୍ତୁ। ଭାଜି ହୋଇଗଲା ପରେ ମସଲା ଗୋଳା ଚିକେନ୍‍କୁ ସେଥିରେ ପକାଇ ସନ୍ତୁଳନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ପକାନ୍ତୁ। ଢାଙ୍କୁଣୀ ଦେଇ ଧିର ଆଞ୍ଚରେ ଭାଜନ୍ତୁ। ଝୋଳ ମରିଆସିଲେ ଓହ୍ଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଭାତ ବା ରୁଟି ସହିତ ଖାଆନ୍ତୁ।

Hot this week

ଘରର ଏହି ଦିଗରେ ରଖନ୍ତୁ ଏହି ଖାସ୍‌ ଜିନିଷ : ଜୀବନରେ ଆସିବ ଉନ୍ନତି , ହେବ ଧନ ବର୍ଷା

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ : ବାସ୍ତୁ ଶାସ୍ତ୍ର ଅନୁଯାୟୀ ଘରେ କିଛି ଖାସ୍ ବସ୍ତୁ...

ଅହୋରାତ୍ର ଧାରଣାରେ ପ୍ରାଥମିକ ଶିକ୍ଷକ ମହାସଂଘ

ଭୁବନେଶ୍ୱର,୬ା୧୨(ନି.ପ୍ର): ଗାନ୍ଧୀମାର୍ଗରେ ପ୍ରାଥମିକ ଶିକ୍ଷକ ମହାସଂଘର ଅହୋରାତ୍ର ଆନ୍ଦୋଳନ ଜାରି ରହିଛି।...

ବାଚସ୍ପତିଙ୍କ ରୁଲିଂ ଦାବି କଲେ ପ୍ରମିଳା

ଭୁବନେଶ୍ୱର : ରାଜ୍ୟରେ ମାନବ ଚାଲାଣ ଓ ଶିଶୁ ନିର୍ଯାତନା ଚିନ୍ତାଜନକ...

ଏଏନ୍‌ଏମ ପ୍ରଶ୍ନପତ୍ର ପ୍ରଘଟ ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ବିଜେଡିର ସମାଲୋଚନା

ଭୁବନେଶ୍ବର : ଏଏନଏମ ପ୍ରଶ୍ନପତ୍ର ପ୍ରଘଟ ଓ ଶେଷ ମୁହୂର୍ତ୍ତରେ ଏହି...

୩୭ ଟ୍ରେନ୍‌ରେ ଲାଗିଲା ଅତିରକ୍ତ ୧୧୬ ବଗି

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ : ଇଣ୍ଡିଗୋ ସମସ୍ୟା ଯୋଗୁଁ ଦେଶବ୍ୟାପୀ ବିମାନସେବା ବର୍ତ୍ତମାନ ଜଟିଳ...

Related Articles

Popular Categories